Kierrätettävät materiaalit

Voit tilata energia-, paperi-, metalli-, lasi- ja biojätteen keräysastian kotitalouksiin yksin tai muodostamalla kimpan yhdessä naapureiden kanssa sekä taloyhtiöihin ja yrityksiin. 

Energiajäte kerätään asiakkailta, minkä jälkeen se jatkaa matkaa laadunvalvonnan kautta murskaukseen. Murskattu energiajäte analysoidaan. Sen täytyy olla puhdasta; kloori- tai alumiinipitoisuudet eivät saa olla korkeita. Puhdas, murskattu energiajäte toimitetaan voimalaitoksille polttoaineeksi. Katso lajitteluohjeet.

Yrityksemme on ollut uranuurtaja Porin seudulla asukkaiden käytössä olevien paperinkeräyspisteiden järjestämisessä. Veikko Lehti Oy:llä on yli 160 yleistä paperinkeräyspistettä eri puolilla Satakuntaa. Paperi ja pahvi kerätään Porin seudulla samaan astiaan ja toimitetaan paikalliselle kartonkitehtaalle, joka käyttää materiaalia hylsykartonkituotannossaan. Porin seudulla paperin kierrätysaste on korkea, jatketaan samaan tapaan!

Metallikeräykseen kelpaavat eri metallit, vastaanotamme niin terästä, kuparia, alumiinia, jalometalleja kuin sekoitemetallejakin. Toimitamme metallit uusiokäyttäjille; kierrätetystä metallista syntyy esimerkiksi pieniä leluautoja.

Lasipakkaukset eli lasipullot ja lasipurkit saa laittaa tyhjinä, korkit ja kannet poistettuina, lasiastiaan. Lasi toimitetaan lasin lajittelulaitokselle, mistä materiaali matkaa eteenpäin esimerkiksi lasivillateollisuuteen.

Biojäte kerätään ja toimitetaan kompostoitavaksi tai mädätetettäväksi, jolloin siitä saadaan biokaasua eli polttoainetta. On kaksi tapaa kerätä biojätettä. Normaalia biojätettä kerätään ravintoloissa, kahviloissa ja kaupoissa. Normaali biojäte toimitetaan kompostoitavaksi tai mädätätettävksi, jolloin siitä saadaan biokaasua eli polttoainetta.

Elintarvikekaupoille tarjoamme Bio2-keräystä, joka täyttää vaadittavat määräykset. Bio2-keräyksessä biöjäte voidaan laittaa astiaan pakkauksineen (ei lasi- eikä metallipakkauksia). Veikko Lehti toimittaa asiakkaalle tarvittavat Bio2-  ja ”luokan 3 sivutuote – ihmisravinnoksi kelpaamaton” -tarrat keräysastioihin. Bio2-jäte toimitetaan Forssaan, missä pakkausaineet ja biojätteet erotellaan toisistaan.

Lajitteluasemiemme ansoista kierrätysasteemme on jopa 80 %. Lisäksi etsimme jatkuvasti uusia hyötykäyttökohteita eri jätejakeille. Käsittelemme ja kuljetamme erilaisia jätelaatuja; tästä toiminnasta saadaan energiaa.